Comunicació amb emoció

El component emocional és un factor que afecta a totes les marques, és l’element que farà que algú recordi la marca, quina percepció desperta i, sobretot, què és allò que el client pot esperar de la seva compra.

És bo que els diferents sectors,  independentment de la dimensió de l’empresa, inverteixin en aquest sentit. No fa falta parlar dels temps que corren, però sí dels temps que anhelem. Ja que si no parlem amb valors, ho acabarem fent per preu i així només podem perdre identitat.

La comunicació d’una empresa ha d’incorporar aquest recurs per diferenciar així a les marques de la seva competència. El repte de les marques i les empreses passa per involucrar als consumidors amb el seu projecte comercial. Les empreses han d’oferir productes i serveis amb un valor afegit basat en aspectes emocionals, dirigits als desitjos, anhels i aspiracions dels individus marcant la diferència amb els seus competidors. En aquest sentit, el màrqueting i la publicitat tenen un paper molt important, tant per donar a conèixer l’activitat empresarial com per generar valor i transmetre proximitat i fidelitat. Les marques han de construir un univers emocional per fidelitzar als seus clients.

No hem de deixar de banda les relacions B2B on també tenen importància els sentiments, ja que no deixen de ser relacions comercials i per tant és inevitable que aparegui el component humà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

© 2012 Safareig Creatiu. Estudi de comunicació a Girona